Gaat Beerschot Wilrijk v贸l voor de 2e periodetitel of net niet? "Ik heb al een plan in mijn hoofd"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 2 reacties
Gaat Beerschot Wilrijk v贸l voor de 2e periodetitel of net niet? "Ik heb al een plan in mijn hoofd"
Foto: © photonews

Met de eerste periodetitel is het halve werk voor Beerschot Wilrijk gedaan. Mikken de Mannekes nu vol op de tweede periodetitel, of sluipt er decompressie in de groep?

Het verhaal van Roeselare vorig seizoen is bekend. De West-Vlamingen behaalden de eerste periodetitel, maar zakten in de terugronde helemaal weg. In de dubbele confrontatie met Antwerp voor de promotie, moesten de troepen van toenmalig coach Arnauld Mercier het onderspit delven.

Vreest Marc Brys eveneens voor decompressie in zijn groep? "Decompressie is in se niet fout. Soms is het goed om naar een belangrijk moment als die eerste periodetitel toe te leven, vervolgens af te bouwen en dan weer op te bouwen", aldus de coach van de Ratten.

Hoe we de terugronde zullen aanpakken? We'll see

De spelers willen resoluut voor die tweede periodetitel gaan, maar met sterke concurrenten als Oud-Heverlee Leuven en Cercle Brugge wordt de terugronde een felle strijd. Dan maar mikken op die promotiefinales?

"De vraag is inderdaad of we op dit elan doorgaan of een rustmoment inbouwen. Veel jongens met lichte blessures hebben namelijk naar deze periodetitel toegewerkt. Ik heb al een idee in mijn hoofd hoe we het zullen aanpakken, maar daar ga ik niets over verklappen. We'll see", besluit de mysterieuze Brys.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties