Probleem voor de Rode Duivels: "Zonder Kompany en Vermaelen haal je op WK de halve finale niet"

Probleem voor de Rode Duivels: "Zonder Kompany en Vermaelen haal je op WK de halve finale niet"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alderweireld, Kompany, Vermaelen en Vertonghen. Dat was jarenlang het gedroomde viertal achterin bij de Rode Duivels. De twee centrale pionnen vielen de laatste maanden opnieuw weg en dat is een probleem.

Ook wanneer België met drie achterin speelt, hebben Kompany én Vermaelen er een plaats, dat is alvast de mening van de analisten. "Kompany én Vermaelen zitten in mijn 23. In de ideale wereld is dat nog altijd ons beste duo, centraal achterin", aldus Stéphane Demol in Het Laatste Nieuws. "Qua ervaring, talent, noem maar op. Maar wat als ze ook ná Nieuwjaar niet spelen?"

De vraagtekens zijn terecht. "Zelfs met een fitte Kompany ben je niet zeker dat hij de volgende match niet opnieuw geblesseerd zal zijn. En je kan toch geen ploeg vormen om na één match op het WK al te moeten schuiven? Kompany heeft de voorbije twee jaar bijna niet gespeeld", valt Patrick Vervoort hem bij.

Meer kans om de lotto te winnen dan dat die twee alle matchen spelen op het WK

-Lorenzo Staelens

Ook Staelens ziet de ernst van de zaak in. "Het hangt voor vijftig procent van hen af hoe ver België in Rusland zal geraken. Maar nogmaals: je hebt meer kans om de lotto te winnen dan dat die twee er alle matchen gaan spelen."

Demol is duidelijk. "Zonder Vermaelen en Kompany kan België op het WK niet bij de laatste vier eindigen." Staelens ziet nog een andere oplossing. "Je kan ze altijd nog klaarstomen in die weken voor het WK. Misschien zou het zelfs beter zijn dat ze tot dan niet té veel spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties