Ex-coach maakt de vergelijking op tussen het Sporting Charleroi van vroeger en onder zijn trainerschap

Maarten Cattaert
| 0 reacties
Ex-coach maakt de vergelijking op tussen het Sporting Charleroi van vroeger en onder zijn trainerschap
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sporting Charleroi doet het tot dusver uitstekend in de Jupiler Pro League. De ploeg van Felice Mazzu staat tweede in de stand op zes punten van leider Club Brugge en mag stilaan beginnen dromen van een nieuwe plek in play-off 1.

Een verklaring voor de goede prestaties zit hem volgens ex-coach Mathijssen in het volgende: “Er is een vaste lijn nu, een plan waar niet van wordt afgeweken. Er is wat minder emotie rond die club. Toen ik er was (2004-2007 en 2010), was die er wel heel duidelijk”, vertelde hij in de studio van Sports Late Night.

Wat vooral opvalt is de stabiliteit die er nu bij de club is, vooral wanneer de vergelijking wordt gemaakt met vroeger. “Dat heeft met enkele personen te maken die het heft in eigen handen hebben genomen en de club gezond hebben gemaakt. Er is een duidelijke sportieve lijn nu.

Die stabiliteit maakt de spelers beter, andere goede spelers worden gehaald en ze hebben een coach die resultaatvoetbal kan spelen. Het contrast tussen de periode nu en vroeger is zo opvallend dat de club eigenlijk het toonbeeld is van een goede subtopper die door het gevoerde beleid een voorbeeld kan zijn voor vele clubs”, besluit de ex-coach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties