Jaarrekening Anderlecht onthult historische recordopbrengst (met dank aan Tielemans en co)

Clint Vens
| 7 reacties
Jaarrekening Anderlecht onthult historische recordopbrengst (met dank aan Tielemans en co)
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht heeft vandaag zijn jaarrekening bekendgemaakt en daaruit blijkt dat de landskampioen het afgelopen jaargang een historische recordopbrengst van 104,5 miljoen euro heeft geboekt. Jackpot? Niet echt want ook de kosten rezen de pan uit.

Het is de eerste keer dat een Belgische club de kaap van 100 miljoen euro aan opbrengsten overschrijdt. Het leeuwendeel van die opbrengsten (60,7 miljoen) kwam uit de lucratieve uitgaande transfers van ondermeer Praet, Defour, Okaka en vooral Tielemans (25 miljoen).

Hoge kosten

Tegenover die opbrengsten staan ook wel huizenhoge kosten. Paars-wit gaf vorig seizoen liefst 102,5 miljoen euro uit. Vooral de loonkosten zijn aanzienlijk gestegen. Ze gingen van 38 naar 46,5 miljoen euro. Contractverlengingen van grootverdieners als Teodorczyk, Hanni en Kara liggen hier aan de basis van.

Evenwichtsoefening

Uiteindelijk realiseert de recordkampioen dus een winst van slechts 0,4 miljoen euro. Het blijft voor paars-wit een moeilijke oefening om de balans in evenwicht te houden ieder seizoen. Ze zijn vooral afhankelijk van de vetpotten van de Champions League of een lucratieve uitgaande transfer om een positieve eindafrekening te kunnen voorleggen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties