Zure 5-0 heeft er op ingehakt bij Eddy Merckx en ex-coaches: "Triestig om zien", "Om doodziek van te worden" en "Slechtste ooit"

Zure 5-0 heeft er op ingehakt bij Eddy Merckx en ex-coaches: "Triestig om zien", "Om doodziek van te worden" en "Slechtste ooit"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De manier waarop Anderlecht verloor op bezoek bij Club Brugge heeft er danig ingehakt. Ook bij enkele bekende supporters en ex-coaches. Die spaarden hun kritiek dan ook allerminst. "Het slechtste ooit", klonk het onder meer.

Het Nieuwsblad sprokkelde reacties bij enkele ex-coaches en vooraanstaande supporters. Die waren opvallend eensgezind over de manier waarop Anderlecht zich presenteerde aan het publiek in de match op Jan Breydel.

"Na de misser van Hanni werd het een echte catastrofe", aldus Eddy Merckx. "Ik geloof echt dat ik het slechtste Anderlecht ooit gezien heb op Club Brugge. Ze waren allemaal zo slecht en moeten zich snel herpakken."

Na zo'n match is Hein de lul, maar hij is afhankelijk van zijn spelers

Ook Hugo Broos was scherp: "Dit Anderlecht is - sorry om het te zeggen - triestig om te zien. Kwaliteit, mentaliteit, ... Alles wat een moderne ploeg nu moet hebben, heeft Anderlecht gewoon niet momenteel. Die club stond toch altijd borg voor talent en goed voetbal?"

"Om doodziek van te worden", was ook Johan Boskamp duidelijk. "Al is het geen wonder, want Anderlecht speelt al een jaar niet te best. Er is te weinig voetballend vermogen, het begint achterin. Als trainer ben je de lul na zo'n match, maar hij is afhankelijk van zijn spelers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties