Ook zakenvriend en Anderlecht-fan Patrick Lefevere verrast over de zet van Coucke: "Ik schrok, in mijn ogen was Marc een Club Brugge-supporter"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 17 reacties
Ook zakenvriend en Anderlecht-fan Patrick Lefevere verrast over de zet van Coucke: "Ik schrok, in mijn ogen was Marc een Club Brugge-supporter"
Foto: © photonews

Marc Coucke wordt de nieuwe sterkte man van Anderlecht. Zijn komst naar de Belgische recordkampioen is een verrassing, maar wielermanager Patrick Lefevere vindt deze gang van zaken niet onlogisch.

Lefevere, manager van de wielerformatie Quick-Step Floors Cycling Team, is zelf een supporter van Anderlecht en ziet met Coucke een oude bekende terug. "Ik schrok ook van het nieuws. Marc was een Club Brugge-supporter in mijn ogen. En een supporter van KVO. Maar het is natuurlijk in de eerste plaats een zakenman."

"Hij wil graag de beste zijn", schetst Lefevere de ambitie van Coucke. "Ik ben er zeker van dat Marc dit ook doet voor het prestige, maar wees maar gerust dat het geen folieke is. Hij gelooft dat Anderlecht ook financieel een goeie investering is."

Boonen als voorbeeld

"Coucke heeft visie, hij denkt altijd op lange termijn en hij heeft originele ideeën. Ik geef één voorbeeld: toen Tom Boonen twee jaar bij ons reed, zat Manolo Saiz van Once serieus achter hem aan. Het is Marc die toen zei: 'Als je echt gelooft dat Boonen een grote wordt, moet je hem een contract van vijf jaar geven. Ik heb Marc toen gevolgd, Boonen is gebleven en de rest is geschiedenis. Marc durft dat soort berekende risico's te nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties