Reactie Genk-spelers niet te spreken over de ref: "Het is een schande" en "Dan verdiende Kortrijk twee keer rood"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 31 reacties
Genk-spelers niet te spreken over de ref: "Het is een schande" en "Dan verdiende Kortrijk twee keer rood"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KRC Genk verloor zaterdag zijn eerste wedstrijd onder Philippe Clement (2-3 tegen KV Kortrijk) . Voor de Limburgers scoorde Thomas Buffel met een beauty.

Na afloop was er in het Genkse kamp veel te doen om de spelleiding. Philippe Clement uitte zijn ongenoegen al, omdat de 0-1 na een Kortrijkse duwfout volgde. (Dat leest u HIER) Ook de rode kaart voor Joseph Aidoo begrepen de blauwhemden allesbehalve.

"Het is een schande", foeterde Thomas Buffel. De vierde ref (Lawrence Visser, red.) bleef maar 'Aidoo tweede geel' roepen. Dat was een dubieuze fase, want het ging om een gewone fout. De frustratie gaf ons de nodige vechtlust in het slot."

Ons enthousiasme heeft ons genekt

Ook Amine Khammes was niet te spreken over de uitsluiting van zijn collega-verdediger. "Als Joseph voor die actie een rode kaart kreeg, dan verdiende KV Kortrijk twee keer rood. Eerst voor de fout op Siebe Schrijvers (die geblesseerd naar de kant moest - lees meer) en vervolgens op Alejandro Pozuelo."

"De drie punten zaten erin tegen Kortrijk, want we dwongen de beste kansen af. Ons enthousiasme heeft ons echter genekt", besloot Buffel. "Toch vind ik dit een pluim voor dit jonge team."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties