Voormalige Ballon d'Or-winnaar in poleposition om president te worden van zijn land

Clint Vens
| 1 reacties
Voormalige Ballon d'Or-winnaar in poleposition om president te worden van zijn land
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

George Weah is een oud-aanvaller van onder meer AS Monaco, Paris Saint-Germain, AC Milan, Chelsea, Manchester City en Olympique Marseille. De 51-jarige Liberiaan ging na zijn voetbalpensioen de politiek in. Hij neemt het dinsdag op tegen Joseph Boakai voor het presidentschap van Liberia.

Weah won in 1995 de Ballon D'Or, toen hij als doelpuntenmaker van AC Milan en PSG werd verkozen tot Wereldvoetballer van het Jaar en eveneens werd uitgeroepen tot Afrikaans Voetballer van het Jaar. Weah eindigde zo voor andere toppers als Jürgen Klinsmann en Jari Litmanen.

Wenger

Weah werd ook gecoach door Arsène Wenger, met wie hij een goeie band opbouwde volgens The Guardian: "Hij was een vaderfiguur voor mij en beschouwde mij als zijn zoon. Hij wilde mij iedere dag op het veld zien. Op een gegeven moment was ik het trainen een keer zat en zei ik dat ik hoofdpijn had. Hij zei: ‘George, ik weet dat het zwaar is, maar je moet hard blijven werken. Ik geloof dat je met jouw talent een van de beste spelers van de wereld kan worden’.

Politiek ambities

Een voormalige topspits met poltieke ambities, dat is eerder zeldzaam: "Ik weet dat veel mensen zich afvragen waarom een oud-voetballer gaat voor het presidentschap van zijn land, maar niemand vraagt een advocaat of zakenman waarom zij doen wat ze doen.Toen ik een paar jaar geleden met Nelson Mandela sprak, vertelde hij dat ik het juiste moet doen als ik eenmaal ben verkozen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties