Custovic, Clement én pechvogel Lardot reageren na nieuwe uitgestelde wedstrijd: "Zonde voor iedereen, maar ..."

Custovic, Clement én pechvogel Lardot reageren na nieuwe uitgestelde wedstrijd: "Zonde voor iedereen, maar ..."
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Oostende - Racing Genk? Het zal niet voor 2017 zijn, want de wedstrijd werd uitgesteld naar 2018. Een opmerkelijke, maar al bij al logische beslissing vanwege het noodweer aan de Belgische kust. We sprokkelden reacties in alle kampen: thuisploeg, uitploeg en arbitrage.

Brandweer, politie en clubafgevaardigden kwamen vlak voor de wedstrijd met z'n allen samen en kwamen tot de conclusie dat voetballen geen optie was vanwege de problemen met de tribunes.

De veiligheid kon niet gegarandeerd worden en dus was er maar 1 oplossing: uitstellen, naar 16 januari om 20.30 uur. Thuisploeg, uitploeg en arbitrage reageerden daarop quasi unisono, al hadden ze ook allemaal graag gespeeld.

Adnan Custovic, trainer KV Oostende

"De veiligheid was niet te garanderen, dus dit is een logische beslissing. Het is natuurlijk wel zonde en klote, ook voor de supporters van Genk bijvoorbeeld die uren in de bus hebben gezeten voor niks nu. Dit is het leven, niks aan te doen. De stage wordt nu nog meer een voorbereiding op die uitgestelde match."

Philippe Clement, trainer KRC Genk

"Ik heb begrip voor deze beslissing, want de veiligheid is belangrijk en dat is niet aan ons om over te beslissen. We willen niet op ons geweten hebben dat hier iets zou gebeuren. Jammer dat we niet kunnen spelen, want mijn ploeg was er wel degelijk helemaal klaar voor."

Jonathan Lardot, scheidsrechter

"Het is al de tweede match in twee weken die niet doorgaat van mij. Deze keer was het niet mijn beslissing, in Brugge wel. Het veld was 'impeccable' en dus kon er in principe wel gespeeld worden. Sportief was er geen probleem, maar de supporters moeten veilig zijn en dus is het een logische beslissing."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties