Ziet Club opnieuw zijn Gouden Schoen naar het buitenland vertrekken? "Ik weet niet of hij daar een plaats heeft"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 13 reacties
Ziet Club opnieuw zijn Gouden Schoen naar het buitenland vertrekken? "Ik weet niet of hij daar een plaats heeft"

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Het is nog wachten tot 7 februari 2018 voor we weten wie de nieuwe Gouden Schoen is, maar laat ons eerlijk zijn... Wie gaat Ruud Vormer nog tegenhouden?

In België schittert Vormer week op week. Of hij de voorbije maanden té goed geworden is voor de Jupiler Pro League? "Dat zou ik niet meteen zeggen", zegt Franky Van der Elst aan Sporza. "Ik heb veel respect voor hem. Maar om nu te zeggen dat hij onze competitie is overstegen, dat vind ik er wat over."

De huidige Gouden Schoen, José Izquierdo, versierde nadien een transfer naar de Premier League. "Puur op basis van zijn statistieken is hij iets uitzonderlijks aan het presteren. Maar ik weet niet of hij een plaats heeft in de Premier League of in Duitsland", twijfelt Van der Elst.

Vormer heeft het DNA van Club Brugge

Daarmee wil de analist en ex-Bruggeling niets afdoen aan de prestaties van de Nederlandse middenvelder. "Wat hij doet in de Belgische competitie is zeer knap. Dankzij onder meer hem is Club Brugge op weg naar een nieuwe titel. Vormer is de voortrekker van wat Club dit seizoen aan het doen is."

"Zijn statistieken liegen niet. Hij een speler die niet op eigen succes uit is. Hij gunt iedereen een goaltje en dat siert hem. Hij is op dat vlak een echte Club-speler. Hij heeft door wat er rond hem gebeurt. Vormer heeft het DNA van Club Brugge", aldus Van der Elst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties