Belgische trainer wil enkel nog in eigen land aan de slag: "Als ik morgen een telefoontje van Club krijg, ga ik te voet naar Brugge"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 13 reacties
Belgische trainer wil enkel nog in eigen land aan de slag: "Als ik morgen een telefoontje van Club krijg, ga ik te voet naar Brugge"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hugo Broos is duidelijk: "Als ik over drie maanden nog niets gehoord heb, houd ik mijn leven als coach voor bekeken." De Belgische oefenmeester die sinds enkele weken niet langer bondscoach van Kameroen is, wil weer in ons land aan de slag gaan.

De 65-jarige Broos kent de Jupiler Pro League natuurlijk door en door. De Vlaams-Brabander speelde jarenlang voor Anderlecht en Club Brugge, twee teams die hij ook coachte. Daarnaast stond hij ook aan het roer van onder meer KRC Genk en Moeskroen.

Broos zal altijd gelinkt worden aan Anderlecht en Club Brugge, die hij ook kampioen maakte. Hoewel hij dertien jaar voor paars-wit voetbalde, heeft Broos een duidelijke voorkeur. "Als ik morgen een telefoontje van Club krijg, ga ik te voet naar Brugge", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

"Club is volks gebleven"

"Anderlecht was altijd een zakelijke club, een onderneming zeg maar. Er moest gepresteerd worden. Club was losser en amateuristischer, maar dat is nu veranderd. Het familiale is er uitgegaan. Ook Club is verzakelijkt. Maar de bloedgroepen verschillen. Ook vandaag is Club volks gebleven, terwijl Anderlecht een eliteclub is."

"Bij Anderlecht komen de mensen naar de cinema kijken. Club heeft meer de klei van het echte leven aan de voeten. Het palmares bepaalt mee de cultuur. In Kameroen weten ze verdomd goed wie Anderlecht is. Het aanzien in Europa en in de wereld verschilt met dat van Club. Maar beide clubs hebben een ziel, die van Club werd lange tijd bewaakt door Antoine Vanhove, die van Anderlecht door Michel Verschueren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties