Zo indrukwekkend presteerde Club Brugge: nu al mathematisch 100% zeker van play-off 1!

Zo indrukwekkend presteerde Club Brugge: nu al mathematisch 100% zeker van play-off 1!

Het 'leger' van Ivan Leko heeft met 53 op 63 knappe resultaten neergezet in de Jupiler Pro League. Sterker nog: ze zijn nu al zeker van play-off 1. We leggen even uit waarom én bekijken ook even hoe goed ze er wel niet voorstaan in vergelijking met andere leiders.

53 op 63: geen enkele ploeg zette voor Nieuwjaar zo'n straffe cijfers neer sinds de start van de play-offs in België acht seizoenen geleden. En doordat vele andere teams al de nodige punten tegen elkaar verloren is het nu al voldoende voor play-off 1.

27-puntenkloof

Jawel, de top-6 kan Club Brugge mathematisch zeker niet meer ontglippen. De kloof op Kortrijk, Moeskroen en Standard is 27 punten en mits 9 overwinningen van een van die ploegen, zal Club Brugge nog steeds meer gewonnen wedstrijden hebben.

En wat met Racing Genk? Als zij alles winnen, komen ze door de inhaalwedstrijd op 54 punten terecht. Maar aangezien de Limburgers nog een derby tegen STVV te spelen heeft, verspeelt een van die twee teams punten en dus kunnen beiden ook niet voorbij blauw-zwart raken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties