Oude krijger Thomas Buffel gelooft nog in play-off 1: "Eerste matchen tegen Oostende en Anderlecht kunnen seizoen maken of breken"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 6 reacties
Oude krijger Thomas Buffel gelooft nog in play-off 1: "Eerste matchen tegen Oostende en Anderlecht kunnen seizoen maken of breken"
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

RC Genk moet op stage in het Spaanse Benidorm flink aan de bak, zeker als het nog aanspraak wil maken op play-off 1. Thomas Buffel die gelooft in ieder geval nog in de top-6. De 36-jarige aanvoerder beseft wel dat het er straks meteen boenk op moet zijn.

Een twaalfde plaats na 20 speeldagen - RC Genk heeft nog een inhaalwedstrijd tegen KV Oostende - is een topclub met ambitie onwaardig. Al kan het in onze competitie snel gaan, dat is al eerder gebleken met AA Gent, Zulte Waregem en KV Kortrijk. Een paar keer winnen en je staat weer tussen de mensen.

"Die eerste matchen tegen Oostende en Anderlecht kunnen ons seizoen maken of kraken. We weten dat we voor een moeilijke opdracht staan, maar als we een reeksje kunnen neerzetten kan het rap gaan", vertelt Buffel aan het 'Het Laatste Nieuws'.

Beetje meeval/tegenslag

De kloof met nummer zes STVV bedraagt vijf punten: "Dat is veel en niet veel. Het moet soms ook een beetje meezitten hé. Gent pakt in de slotminuut nog drie punten tegen Charleroi, wij geven het in de laatste minuut weg tegen Kortrijk.”

De ervaren rot in de Luminus Arena voelt dat er onder Philippe Clement toch wel een en ander aan het veranderen is: "Er wordt anders getraind. Ik herken bij hem de methodes van Preud'homme en Ferrera. Hij probeert ook voetbaltaal in de groep te slijpen. Communicatie was toch een manco, op dat vlak kan het nog veel beter en dat wil Philippe ook meteen aanpakken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties