Reactie Spelers Cercle op karakter voorbij OHL, Vercauteren ziet het helder: "Dit was een match voor volwassen mannen"

Spelers Cercle op karakter voorbij OHL, Vercauteren ziet het helder: "Dit was een match voor volwassen mannen"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het viel op: Cercle Brugge speelde tegen OH Leuven meer dan met het mes tussen de tanden. Er was wilskracht, daadkracht en op een moeilijk te bespelen veld kwam De Vereniging als sterkste uit de match - zelfs met tien tegen elf.

Hoe Mercier op het middenveld als een geweldenaar tekeer ging, hoe Taravel en Vanbelle achterin hun doelman Nardi meermaals ter hulp schoten en het veld nog wat beroerder maakten met snedige tackles en lange moddersporen tot gevolg? Exemplarisch.

Het leek wel een opgepompte bende, hoe de Bruggelingen elkaar bij elke wissel en goede tussenkomst bleven oppeppen om - meer dan een halfuur met een man minder - de dure driepunter thuis te houden. "Of we nu een tik hebben uitgedeeld aan Leuven?"

Blijven knokken, ik denk niet dat OHL geen hoop meer heeft

"Ik denk niet dat ze geen hoop meer hebben, we moeten gewoon blijven knokken zoals deze match", aldus Omolo - met zijn uitgelokte strafschop deels de matchwinnaar van de avond. Cardona - de goalgetter van dienst - bleef ook rustig: "Ja, ik wilde die penalty graag trappen en mocht ook. Dit is heel erg goed voor mijn vertrouwen."

Franky Vercauteren vatte het misschien nog het beste samen: "Dit was een match voor volwassen mannen. En daar zijn we goed mee omgegaan, ik moet mijn spelers feliciteren voor de volwassen manier van spelen", aldus de oefenmeester.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties