Standard heeft nog geheim wapen achter de hand in strijd om play-off 1: "Ik kan de oplossing zijn"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 4 reacties
Standard heeft nog geheim wapen achter de hand in strijd om play-off 1: "Ik kan de oplossing zijn"

Met amper 21 gemaakte goals is Standard samen met KV Mechelen de slechtste leerling van de Jupiler Pro League. Toch opvallend voor een team dat volop meestrijdt voor een play-off 1-ticket. Al lijkt er, nota bene in de eigen rangen, een oplossing voor het scoringsprobleem: de opnieuw fitte Duje Cop.

De 27-jarige aanvaller kwam dit seizoen nog maar zeven keer in actie. Scoren, deed hij tot nog toe amper één keertje. Al zijn er dus excuses: "Ik weet dat ik geen goede indruk heb gemaakt in mijn eerst weken. Na een tijdje in Luik ging het wel wat beter. Alleen verzeilde ik op de bank en geraakte ik op training geblesseerd", klinkt het in 'Het Laatste Nieuws'.

"Harder getraind dan eerste ploeg"

"Een beentje gebroken in mijn voet, de ligamenten geraakt. Het voelde meteen slecht aan, maar toch was er op de eerste scans niets te zien. Ik besloot om opnieuw te trainen en dat maakte alles erger." Die rotperiode is gelukkig voltooid verleden tijd, Cop is klaar om eindelijk te knallen. "Nu gaat het een pak beter. Conditioneel is alles in orde, enkel het balgevoel en het wedstrijdritme moeten nog terugkomen. Ik ben echter helemaal fit. Ik trainde tijdens mijn blessure harder dan de eerste ploeg."

Kan de Kroatische spits het manifeste gebrek aan efficiëntie oplossen? Zelf denkt hij alvast van wel: "Ik wil laten zien waarom deze club mij gekocht heeft. Ik wil de ploeg helpen en kan de oplossing zijn. In het verleden heb ik getoond dat ik kwaliteiten heb en het voetbal in België ligt mij wel. Het is Engeland in het klein: een hoog ritme en fysiek sterk. Ik hou ook van veel loopwerk, het hoort bij mijn stijl. Ik kan nuttig zijn voor Standard."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties