Aandeel van Ivan Leko in Brugse successtory is niet minnetjes, dat bevestigen twee van zijn sleutelspelers bij blauw-zwart

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Aandeel van Ivan Leko in Brugse successtory is niet minnetjes, dat bevestigen twee van zijn sleutelspelers bij blauw-zwart
Foto: © photonews

Al heel wat trainers werden dit seizoen op de keien gezet, maar er is eentje die momenteel wel héél stevig in het zadel zit: Ivan Leko. De jonge Kroatische coach is met Club Brugge bezig aan een fenomenaal seizoen en dat ondanks een moeilijke (Europese) start. Ook zijn spelers onder de indruk.

Hans Vanaken laat bij Sporza het volgende optekenen over zijn trainer: "In het begin waren er veel twijfels over Ivan omdat hij niet veel ervaring had op het hoogste niveau. Maar zijn ideeën kloppen en de ploeg staat er. Alles zit zo goed in elkaar bij ons: de looplijnen, het samenspel en het verdedigen. Op mindere momenten kan hij tijdens de rust wel eens uithalen en ons prikkelen op een bepaalde manier waardoor we beter gaan spelen. Het succes is zeker ook te danken aan onze coach."

"Heel duidelijk in zijn aanpak"

Ook Ruud Vormer laat zich lovend uit over Ivan Leko: "Het heeft voor ons wel wat meegezeten, maar we hebben er ook hard voor gewerkt en getraind. De trainer heeft een duidelijk plan en het gaat goed. Thuis pakken we alles en dat is heel belangrijk. Die lijn moeten we nu doortrekken en dan zie ik het goedkomen. Het aandeel van Leko is uiteraard heel groot. Hij is heel duidelijk in zijn aanpak en zegt exact wat we moeten doen. Wij moeten het gewoon maar goed uitvoeren. Dat lukt natuurlijk niet altijd, maar die duidelijke communicatie en aanpak maken het wel makkelijker. Michel Preud'homme opvolgen, is niet evident, maar Ivan is op de goeie weg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties