Concurrent voor Gouden Schoen is goudeerlijk: "Ruud Vormer verdient het gewoon, hij is geweldig belangrijk voor de ploeg"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Concurrent voor Gouden Schoen is goudeerlijk: "Ruud Vormer verdient het gewoon, hij is geweldig belangrijk voor de ploeg"
Foto: © photonews

Er lijkt met Ruud Vormer maar één echte topfavoriet voor de Gouden Schoen, maar er zijn natuurlijk ook schaduwfavorieten. Een van hen is Hans Vanaken, de nummer 10 van Club Brugge is net als zijn Nederlandse ploegmaat erg belangrijk voor blauw-zwart en mag dus dromen van de ultieme bekroning.

De 25-jarige Vanaken eindigde al eens derde en vierde op het Gala van de Gouden Schoen, maar de hoofdprijs die laat nog op zich wachten. De Limburgse spelmaker van Club is ook nu weer een podiumklant, maar winnen? "Als het tussen Ruud Vormer en mij gaat, maakt Ruud toch meer kans", klinkt het goudeerlijk bij Sporza.

"Ruud is geweldig belangrijk voor de ploeg. Met 15 assists en 7 goals kan hij uitpakken met uitzonderlijke statistieken. Hij verdient die Gouden Schoen gewoon."

Hans Vanaken zelf lijkt onder Ivan Leko belangrijker dan ooit voor Club: "Het spelsysteem ligt mij gewoon. Ik kan scoren en assists uitdelen en probeer de ploeg op sleeptouw te nemen. Dat is mij in de eerste seizoenshelft perfect gelukt. Dat het team draait, maakt het voor mij ook makkelijker om beslissend te zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties