Mogi Bayat begint mensen op de zenuwen te werken: "De tijd dat een makelaar ook de uitslag van een match probeert vast te leggen, is niet meer veraf"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 40 reacties
Mogi Bayat begint mensen op de zenuwen te werken: "De tijd dat een makelaar ook de uitslag van een match probeert vast te leggen, is niet meer veraf"

De wintermercato is weer een geweldige periode voor spelersmakelaars en in onze Jupiler Pro League gaat vooral Mogi Bayat flink zijn gangetje. Geen klinkende deal in onze Belgische competitie of de beruchte makelaar zit er voor iets (of wat meer...) tussen. En dat vindt heus niet iedereen even leuk.

Journalist Frank Van Laeken geeft in een ongezouten blogpost/column op 'Intervista' zijn ongezouten mening over de handel en wandel van duiveltje-doet-al Bayat: "Als u het een beetje gevolgd heeft, zult u bij zowat elke transactie die ertoe deed in ons land, een foto hebben gezien waarop een klein mannetje met een baard trots poseerde naast een speler, een voorzitter en een trainer. Dat mannetje is Mogi Bayat, Iraanse Belg."

Een andere passage springt nog meer in het oog: "Is deze man écht betrokken bij meer dan de helft van de transfers in België? Ja, dus. Dat mannetje is momenteel – en dat al sinds een jaar of vijf – de belangrijkste man in het Belgische voetbal. Niet de bondsvoorzitter, laten we niet lachen. Niet de voorzitter van de Pro League, komaan zeg. Niet een voorzitter of trainer van een club, ze zouden wel willen."

Machtige Mogi

De kritische Van Laeken vindt het een merkwaardige situatie: "Neen, het is Bayat die bepaalt wie waarnaartoe gaat, wat dat moet kosten (en hoeveel er voor hem in de deal zit, doorgaans 7 procent van de transfersom) en, uiteindelijk, hoe sterk of hoe zwak de kernen van onze eersteklassers zijn. Geen voorzitter, geen voetballer: een makelaar. De tijd dat een makelaar ook de uitslag van een wedstrijd probeert vast te leggen, is niet meer veraf. Misschien zijn we al zover, alleen weten we het nog niet.

We hebben hier dus te maken met een makelaar die de markt monopoliseert, betrokken is in alle belangrijke deals en daar ook nog eens mee uitpakt ook. Jupiler Pro League? Ze zouden het beter de Mogi Bayat League noemen! Mogi weet waarom", klinkt het scherp.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties