Mannaert en Dury willen af van de play-offs, Patrick Janssens countert met opvallende argumenten

Mannaert en Dury willen af van de play-offs, Patrick Janssens countert met opvallende argumenten
Foto: © photonews

Vincent Mannaert (Club Brugge) en Francky Dury (Zulte Waregem) spraken zich de voorbije weken uit tegen de play-offs en willen terug naar een competitieformat dat meer lijkt op dat van vroeger. Wat denkt Patrick Janssens (Racing Genk) ervan?

Er komt binnenkort een open gesprek met alle leden van de Pro League om te kijken hoe we het Belgisch voetbal in de toekomst moeten gaan aanpakken, maar verschillende actoren hebben alvast laten weten hoe het volgens hen moet gaan evolueren.

Patrick Janssens wil dan weer wél vasthouden aan het play-offssysteem: “Wat bepaalt hoeveel volk er in een stadion zit? De reputatie van een club en die van de tegenstander, de bevolkingsdichtheid maar vooral: is het een match met inzet en is de uitslag onzeker?”

Verbetering ligt niet in het terugdraaien naar vroeger

“PO1 garandeert een grotere competitiviteit, meer onzekerheid over het eindresultaat en veel meer matchen met inzet. Een zesde plaats is belangrijker geworden dan een zevende stek”, gaat hij verder in Sport/Voetbalmagazine. “Voor teams als Oostende of Charleroi PO1 halen een trofee op zich.”

“Toch sluit ik geen aanpassingen aan de formule uit, maar aanpassingen die teruggaan naar het vroegere systeem? Dat begrijp ik niet. Verbetering ligt niet in het terugdraaien naar vroeger”, aldus nog de sterke man bij Racing Genk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties