9 penalty's op 9 strak binnen, maar zit er straks ook een record in voor Club Brugge?

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 4 reacties
9 penalty's op 9 strak binnen, maar zit er straks ook een record in voor Club Brugge?
Foto: © Photonews

Negen penalty's gekregen, negen penalty's omgezet. Club Brugge scoort vanop de stip aan 100%. Met dank aan Jelle Vossen en Ruud Vormer, respectievelijk goed voor vijf en vier rake elfmeters. Maar zit er ook een record in voor de blauw-zwarte leider?

Alvast wel als we 'Sport/Voetbalmagazine' mogen geloven want Club zou op weg zijn om sinds de invoering van de play-offs een penaltyrecord te vestigen, zowel qua aantal als qua percentage.

De nummers twee en drie in de rangschikking qua aantal strafschoppen Zulte Waregem (6 waarvan 4 binnen) en Antwerp (5 binnen waarvan 4 binnen) staan zelfs niet op de foto. Acht meer zelfs dan Anderlecht, dat er nog maar eentje kreeg.

Dat club aan de volle 100% afwerkt vanop de penaltystip is al even bijzonder. KV Oostende scoorde vorig jaar 9 op 10 en een jaar eerder pakte AA Gent uit met een knappe 10 op 11. Enkel specialist van de Buffalo's Sven Kums (nu Anderlecht), goed voor 8 omgezette strafschoppen, miste er eentje en dan nog in play-off 1 tegen Club Brugge.

Op dubbele recordkoers

Als de ploeg van Ivan Leko in de negen matchen die nog resten nog 2 penalty's weet om te zetten, is blauw-zwart recordhouder qua percentage. Qua aantal heeft Club nog nood aan vier in het voordeel gefloten strafschoppen. Het record is momenteel van Anderlecht, dat in 2012/2013 13 keer mocht aanleggen vanop de stip.

Om het record qua aantal te evenaren, moeten refs er nog 4 fluiten voor blauw-zwart. Dat record staat op naam van grote rivaal Anderlecht, dat in de reguliere competitie 2012/13 maar liefst 13 penalty's mocht trappen, maar er daarvan slechts 6 raak schoot. Ook saillant: in 21 matchen kregen de tegenstanders van de leider nog maar één penalty...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties