Verlinden ligt niet wakker van de vergelijking met Musonda en Januzaj die (te) vroeg uit België vertrokken: "Ik zou het opnieuw doen"
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 2 reacties

Verlinden ligt niet wakker van de vergelijking met Musonda en Januzaj die (te) vroeg uit België vertrokken

Verlinden ligt niet wakker van de vergelijking met Musonda en Januzaj die (te) vroeg uit België vertrokken: "Ik zou het opnieuw doen"
Foto: © photonews

De voorbeelden van talenten die vroegtijdig de jeugdopleiding van een Belgische club inruilden voor het buitenland zijn bekend. Die keuze draait echter niet altijd goed uit.

Charly Musonda en Adnan Januzaj zijn de bekendste voorbeelden van jeugdige talenten die België vroegtijdig verlieten. Youri Tielemans pakte het anders aan en bouwde zijn nog jonge carrière uit via Anderlecht.

Thibaud Verlinden ruilde Standard in 2015 in voor Stoke City. De vleugelaanvaller mocht er al snel proeven van de hoofdmacht, maar door een rugblessure en een moeilijk seizoensbegin bracht 2017 niet wat hij er zelf van verwachtte. (Lees er HIER meer over)

Als je de kans krijgt om te gaan, moet je die grijpen

Een uitleenbeurt aan de Duitse tweedeklasser Sankt Pauli moet nu soelaas bieden voor de 18-jarige jeugdinternational. Wat vindt Verlinden ervan dat er wel eens wordt gezegd dat hij te vroeg wegging uit België?

"Als je de kans krijgt om te gaan, moet je die grijpen", zegt Verlinden. "Ik heb geen spijt van de stap die ik zette en zou het opnieuw doen. Voor mij komt het er nu op aan om minuten te maken in de tweede Bundesliga. Zodat ze over zes maanden, wanneer ik terugkeer naar Stoke, niet kunnen zeggen dat ik geen ervaring heb."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties