Sergeant getuigt over de laatste Antwerp-Club uit 2003: "Brugse fans zaten in een volgepropt uitvak, maar best dat ik me de uitslag niet meer herinner"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 12 reacties
Sergeant getuigt over de laatste Antwerp-Club uit 2003: "Brugse fans zaten in een volgepropt uitvak, maar best dat ik me de uitslag niet meer herinner"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Komende zondag staan Antwerp en Club Brugge tegenover elkaar op de Bosuil. Een clash waar de supporters van de Great Old al sinds de promotie naar uitkijken. De laatste keer dat beide ploegen in Deurne-Noord tegenover elkaar stonden, was op 30 augustus 2003.

Bij Antwerp deden in die bewuste match enkele Belgen mee, waaronder Tony Sergeant. "Ik kan me nog herinneren dat de wedstrijden tegen Club Brugge altijd geladen waren", vertelt de ex-middenvelder bij Voetbalkrant.com.

Het ging er destijds heftig aan toe op de Bosuil

Sergeant stond met Antwerp meermaals oog in oog met Club. De laatste editie in Deurne-Noord eindigde op 0-4 in het voordeel van blauw-zwart. "Het is maar goed dat ik me van die bewuste match niet veel meer herinner." (lacht)

"Voor de Antwerp-fans waren slechts enkele wedstrijden op het jaar van belang. Ik weet nog goed dat de Club-supporters toen in een bomvol uitvak werden gepropt. Het ging er toen heftig aan toe op de Bosuil."

Chapeau dat Timmy Simons nog altijd mee traint bij Club

"Antwerp-Club was een kraker waar de mensen lang op voorhand over spraken. Alles werd ook opgeklopt. De duels waren telkens felbevochten."

Een van de doelpuntenmakers van toen, Timmy Simons, zit nog steeds in de Brugse kern. Straf wat de leeftijdsgenoot van Sergeant op z'n veertigste nog presteert. (moet lachen) "Ik ben al even gestopt, terwijl hij bij Club nog altijd mee traint. Chapeau voor hem dat hij dat nog kan."

Timmy Simons vecht in de laatste Antwerp-Club uit 2003 een duel uit met Darko Pivaljevic
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties