Heeft opnieuw overkokende Sá Pinto gelijk dat Standard steevast benadeeld wordt? Wij namen enkele frappante fases onder de loep

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 18 reacties
Heeft opnieuw overkokende Sá Pinto gelijk dat Standard steevast benadeeld wordt? Wij namen enkele frappante fases onder de loep
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard kreeg gisteren in de toegevoegde tijd nog maar eens het deksel op de neus. Tot grote woede van trainer Ricardo Sá Pinto, die aan de Gaverbeek weer serieus uit zijn dak ging en zijn toorn richtte aan het adres van ref Lawrence Visser. Die had zijn ploeg namelijk onrecht aangedaan, vond hij.

"Het is ongelooflijk. Weeral, weeral, weeral. Opnieuw en opnieuw en opnieuw vermoordt de referee de wedstrijd. We willen geen excuses zoeken, maar het is gewoon een grote onrechtvaardigheid wat er gebeurd is", klonk het na afloop bij de zwaar ontstemde Portugese coach van Standard. Maar is het effectief zo dat zijn ploeg steevast benadeeld wordt door de ref? Wij belichten een aantal opmerkelijke fases in het nadeel, maar óók in het voordeel van de Luikenaars:

Kortrijk-Standard 2-1: verlies na dubieus (?) rood voor Agbo

De tumultpartij in Kortrijk ligt nog vers in het geheugen. In het slot van de eerste helft krijgt Uche Agbo een tweede gele kaart na een wilde ingreep op Stojanovic. De Nigeriaan raakt zijn tegenspeler niet en weigert het veld te verlaten. Dubieuze fase. Het komt tot een robbertje met de thuisfans met in de hoofdrol een middenvinger, bier en racistische geluiden. In de extra tijd verliest Standard door een goal van Perbet.

Waasland-Beveren-Standard 3-1: twee fases in nadeel Rouches

Op de Freethiel moet thuisspeler Angban in het openingskwartier eigenlijk al onder de douche staan. De middenvelder pakt uit met een echte horrortackle op Uche Agbo. Géén rood volgens ref Jan Boterberg. Tot overmaat van ramp valt de gelijkmaker van Ibrahima Seck ook nog eens op een corner die er eigenlijk geen was. De Zweed Thelin en dribbelaar Ampomah smeren de Luikenaars uiteindelijk nog een 3-1 aan.

Standard-Antwerp 1-1: onterechte penalty in voordeel Standard niet benut

Thuis tegen 'The Great Old' mag Standard niet klagen want in de absolute slotfase krijg het bij een 1-1 tussenstand een strafschop in cadeauverpakking van scheidsrechter Bart Vertenten. Orlando Sá - op wie de fout werd begaan - neemt zelf zijn verantwoordelijkheid, maar ziet de verlossende winning goal gepareerd worden door ex-Rouche Sinan Bolat. Die excuseert zich bij het gefrustreerde thuispubliek.

Anderlecht-Standard 0-1: géén penalty voor RSCA en theater

Een mooie bekerstunt van de Rouches op het veld van de grote rivaal, maar die kwam er wel mede dankzij het theaterstukje langs de zijlijn van trainer Ricardo Sá Pinto, al laten ook de fans van Anderlecht zich niet onbetuigd in een tweede helft die bol staat van de commotie. Paars-wit had in de eerste helft wel een elfmeter moeten krijgen voor een flagrante (duw)fout van Pocognoli in de rug van Hamdi Harbaoui.

Standard-AA Gent 0-0: doelpunt van Buffalo's afgekeurd voor denkbeeldige duwfout

Een flauwe pot op Sclessin, maar uiteindelijk zijn het wel de bezoekers uit Gent die aanspraak kunnen maken op een driepunter. Samuel Gigot buffelt twee minuten voor tijd een hoekschop voorbij doelman Ochoa, maar scheidsrechter Nicolas Laforge heeft een duwfout gezien. Bij AA Gent snappen ze er niks van en uit de herhaling blijkt dat er totaal niks aan de hand is. Standard ontsnapt aan een thuisnederlaag.

Antwerp-Standard 0-0: rouches verdienen strafschop na duidelijke fout op Edmilson

Standard raapt op de Bosuil een verdiend punt en kon eigenlijk zelfs aanspraak maken op meer. Zeker omdat het al in de derde minuut een penalty had kunnen en moeten krijgen. De vinnige flankaanvaller Junior Edmilson wordt in de zestien tegen de grond gewerkt door de Braziliaanse verdediger Matheus Borges. Géén penalty volgens Bram Van Driessche en de vurige Sá Pinto springt compleet uit zijn vel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties