Analisten zien oplossing voor Hanni: "Geef die kapiteinsband af"

Analisten zien oplossing voor Hanni: "Geef die kapiteinsband af"

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

In België lopen er een paar jongens rond die voor hun ploeg het verschil moeten maken. Vanaken en Vormer bij Club Brugge bijvoorbeeld. Bij Anderlecht zou dat Sofiane Hanni moeten zijn, maar die laat het wat afweten, vinden analisten Gilles De Bilde en Marc Degryse.

De Bilde heeft het voor Hanni, maar... "Hij heeft het intrinsieke talent. Maar dié zijn laatste maanden...?! Ik heb mij soms afgevraagd: 'Waarom mag hij meespelen?'", zegt hij in HLN.

De kapiteinsband is volgens Degryse geen cadeau voor Hanni. "Ik blijf vinden dat het aanvoerderschap van Hanni onderbelicht blijft. Vormer en Hanni zijn allebei kapitein, maar zié eens hoe Vormer de ploeg op sleeptouw neemt en hoe Hanni bij de kleinste tegenslag de armen laat zakken - da's toch een groot verschil? Dat ziet het publiek van Anderlecht toch ook?"

Slenteren

Degryse vindt ook dat de Algerijn zijn conclusies moet trekken. "Als hij daar last van heeft, moet hij de band durven af te staan - dat is ook een vorm van persoonlijkheid. Je moet toch niet ver zoeken waarom de fans op zijn kap zitten? Zij verwachten dat hun kapitein het goede voorbeeld geeft: 'Kom op! Opstaan!' Maar neen, hij sléntert soms over het veld bij een achterstand."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties