Is Morioka (Waasland-Beveren) dezelfde als Morioka (Anderlecht)? "Of hij dit seizoen nog de Messias kan worden..."

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 4 reacties
Is Morioka (Waasland-Beveren) dezelfde als Morioka (Anderlecht)? "Of hij dit seizoen nog de Messias kan worden..."

Waarschijnlijk de grootste binnenlandse transfer van de winter: Ryota Morioka verliet Waasland-Beveren voor Anderlecht. Hij heeft hét, zoveel is zeker, maar komt het er ook uit in de omgeving van een kampioen?

Anderlecht-icoon Gilles Van Binst heeft daar zo zijn twijfels bij. "Ik heb Morioka tien ­dagen geleden nog live aan het werk gezien in de thuismatch tegen Waasland-Beveren. In grote delen van die match was hij redelijk afwezig, maar eenmaal hij aan de bal kwam, zag je meteen hoe goed hij kan voetballen", zegt hij in Het Nieuwsblad.

"Intrinsiek heeft hij talent genoeg om mee te kunnen bij Anderlecht, maar of hij dit seizoen nog de Messias kan worden ... daar heb ik toch mijn twijfels over."

Reuzestap

Van Binst benadrukt het verschil tussen het kleine Beveren en het grote Anderlecht. "Ik heb doorheen de jaren zoveel spelers zien toekomen die de pannen van het dak speelden bij een kleinere club om vervolgens volledig door de mand te vallen bij Anderlecht. Het is een stap die je niet mag onderschatten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties