Is de blauw-zwarte succescode gekraakt? Trainer van Club Brugge spreekt er zich over uit

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 3 reacties
Is de blauw-zwarte succescode gekraakt? Trainer van Club Brugge spreekt er zich over uit
Foto: © photonews

De code is gekraakt, de tegenstander heeft het systeem van Club door en heeft een oplossing gevonden. Dat is de teneur van de voorbije dagen na de twee nederlagen van blauw-zwart én het moeizame gelijkspel op het veld van Antwerp. Hoe reageert Ivan Leko daarop?

"Het is normaal dat tegenstanders een oplossing vinden hé. Wij doen er ook alles aan om te beletten dat andere ploegen in hun spel komen. De laatste weken hebben wij echt goed gespeeld, hebben we mooi voetbal gebracht. Het is logisch dat andere teams focussen op het afstoppen van onze manier van voetballen," aldus Ivan Leko.

"Wij weten dat perfect en daarom trainen wij ook hard op verschillende manieren van spelen: tegen pressing, tegen mandekking, tegen een laag blok, tegen verschillende systemen. Ik denk dat elke speler van Club Brugge perfect weet wat hij in elke wedstrijdsituatie moet doen."

Club zal er staan

Zondag moet blijken of ook Charleroi, Club aan banden kan leggen: "Ik ken mijn ploeg heel goed en verwacht een uitstekend Brugge. We kennen onze tegenstander. Zelfs na die moeilijke week ben ik ervan overtuigd dat we er zullen staan. We hebben een idee, een plan, maar het is nog geen zondag hé. Het is in ieder geval niet nodig om iets totaal anders te proberen. We moeten gewoon harder werken om onze sterke en zwakke punten te verbeteren."

Vraag is of Club met één, dan wel twee spitsen zal aantreden. Voor Ivan Leko is die kwestie niet belangrijk: "Met één aanvaller spelen, is opnieuw een optie. Ik zie daar ook totaal geen probleem in. Ik weet dat het interessant is om daar een polemiek over te beginnen, maar we hebben op Standard niet verloren door ons (spitsen)systeem. 1, 2 of 3 aanvallers, dat maakt niet uit. Met één spits en vier centrale middenvelders kunnen we ook goed voetballen", is de coach van Club vastberaden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties