Bezieler Beerschot Wilrijk legt functie neer: "Terug met mijn zonen in de spionkop"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Bezieler Beerschot Wilrijk legt functie neer: "Terug met mijn zonen in de spionkop"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Advocaat Fred Lenders stond in 2013 aan de wieg van Beerschot Wilrijk, maar neemt nu ontslag als bestuurslid. Hij legt zijn beslissing uit.

"Mijn beslissing werd ingegeven door een paar factoren", aldus Lenders in Het Nieuwsblad. "Ten eerste had ik het gevoel dat mijn werk grotendeels af was. Ik heb mee kunnen helpen aan Beerschot-Wilrijks transitie van amateurclub naar profclub. Nu is het aan anderen om het werk voort te zetten."

Tijd voor gezin

"Zelf stak ik de voorbije jaren haast al mijn vrije tijd in de club en dat is een tweede reden waarom ik nu afhaak. Ik wil weer wat meer tijd spenderen met mijn gezin. Voortaan kan ik met mijn twee zonen eindelijk weer als supporter naar het voetbal gaan. Vanaf nu zal je me opnieuw in sfeervak I kunnen terugvinden."

Men mag altijd bellen voor hulp of raad

-Fred Lenders

Beerschot Wilrijk komt ook deels in buitenlandse handen, terwijl Lenders altijd voor de Vlaamse verankering ijverde. "Onze Vlaamse sponsor DCA blijft hoofdaandeelhouder. Dus met die verankering zit het nog goed. Ik heb echt wel vrede met de situatie en hoop oprecht dat het allemaal goed uitdraait. En als men in de toekomst mijn hulp of raad nodig heeft, mag men altijd bellen."

Gelijk bewijzen in provinciale

"Eigenlijk waren die vier en een half jaar één langgerekt hoogtepunt. Als ik er dan toch één moment moet uitkiezen, is het de kampioenenviering in ons eerste jaar in eerste provinciale. Weinig mensen geloofden op voorhand dat ons project kon slagen en daar bewezen we voor het eerst het tegendeel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties