Verheyen over het grootste verdedigend talent dat hij in vijf jaar tegenkwam: "Verstandige keuze om voor Standard te kiezen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 6 reacties
Verheyen over het grootste verdedigend talent dat hij in vijf jaar tegenkwam: "Verstandige keuze om voor Standard te kiezen"

Standard haalde deze winter Zinho Vanheusden terug naar Sclessin. De Rouches huren de Belgische belofteninternational van de Italiaanse topclub Inter.

Vanheusden liet zich meer en meer opmerken bij de club uit de modestad, tot een kruisbandblessure zijn ontwikkeling afremde. Een uitleenbeurt aan zijn ex-club Standard vindt Gert Verheyen, met wie hij samenwerkte bij de Belgische U19, een goede zaak.

"Hij neemt een verstandige beslissing door naar Standard te gaan", vertelt Verheyen in Het Belang van Limburg. "Uiteraard zal hij moeten vechten voor zijn plaats. In eerste instantie moet hij zorgen dat hij fit wordt. Het moest zijn jaar worden en hij was er klaar voor. Dat komt wel goed."

"Zelfs op training heeft hij een bepaalde serieux over zich en hij leeft op zijn 18de als een echte prof. Misschien komt dat door Inter."

Rode Duivels

Of Vanheusden op termijn kan doorgroeien tot de Rode Duivels? "Voorspellen is moeilijk, maar in de vijf jaar dat ik bij de KBVB werk, heb ik niet zo'n groot verdedigend talent gezien", benadrukt Verheyen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties