Wie moet keeper van het jaar worden? "Niet Kalinic, Penneteau is de meest constante"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 10 reacties

Voor Philippe Vande Walle is Nicolas Penneteau de keeper van het jaar

Wie moet keeper van het jaar worden? "Niet Kalinic, Penneteau is de meest constante"

Wie is de beste doelman in onze competitie? Die vraag moet woensdag op de Gouden Schoen ook beantwoord worden. Philippe Vande Walle, ex-doelman en keeperstrainer met jaren ervaring, schuift een opvallende naam naar voor.

Voor Vande Walle is er maar één die een constante in zijn prestaties kon leggen. "Doe mij maar Nicolas Penneteau. Naar mijn mening is hij de meest regelmatige van alle doelmannen in de hoogste voetbalklasse", verklaart hij zijn keuze in HLN.

"Zijn aandeel in het succes van Charleroi valt niet te onderschatten. Penneteau is op zijn 36ste misschien niet de meest in het oog springende doelman, maar hij blinkt wel uit in soberheid en efficiëntie. Ook in de lucht is hij sterk en dat is een voordeel voor elke keeper."

Kalinic en Van Crombrugge

En Lovre Kalinic van Gent? "Ik zou hem op twee zetten. Hij begon ijzersterk bij Gent, maar daarna ging hij van een zeer goede doelman naar een goede doelman. Een beetje die hoogtes en laagtes, waarop ik in het begin doelde."

En op drie komt hij uit bij de doelman van... Eupen. "Het is inderdaad vreemd om de keeper te noemen met momenteel het hoogst aantal tegendoelpunten in de Jupiler Pro League, ik weet het. Hij krijgt er in de huidige situatie veel werk op te knappen en dat zijn uiteraard meer kansen op onderscheiding. Ik zou Van Crombrugge graag eens op een hoger niveau zien acteren."

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties