Heeft Vanhaezebrouck volledig het vertrouwen verloren? Deze jongen moet zich toch vragen stellen

Heeft Vanhaezebrouck volledig het vertrouwen verloren? Deze jongen moet zich toch vragen stellen
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Toch wel opmerkelijk dat Hein Vanhaezebrouck zondag voor Nelson Azevedo koos. Op de bank zat er immers iemand die zich nu wel vragen moet stellen. Wat is er aan de hand met Massimo Bruno?

Drie basisplaatsen en vier (veelal korte) invalbeurten in de competitie, dat is het bilan dat Bruno kan voorleggen sinds Vanhaezebrouck begin oktober de ploeg overnam. In zestien matchen kwam hij dus zelfs negen keer niet van de bank af, terwijl Vanhaezebrouck toch telkens het gebrek aan offensieve kwaliteit benadrukt.

Tijdens de wintermercato ging Anderlecht zelfs aan het leuren met hun jeugdproduct. Hij werd bij Charleroi en Genk aangeboden en die hadden daar zelfs oren naar, maar uiteindelijk wou Bruno zelf niet. Een beslissing waar hij misschien nog spijt van gaat krijgen als de wedstrijd tegen KV Mechelen een indicatie was.

Bruno bleef zeven keer op de bank zitten en zat twee keer niet in de selectie onder Vanhaezebrouck.

Er was niet enkel de basisplaats voor Azevedo, maar ook Chipciu en Dauda werden voor hem gekozen. Vanhaezebrouck lijkt dus niet hoog op te lopen met de huurspeler van RB Leipzig. Tegen Waasland-Beveren - zijn laatste basisplaats - speelde hij misschien niet zijn beste match, maar hij krijgt ook nooit de kans om enkele matchen na elkaar te spelen.

In het systeem van Vanhaezebrouck is hij niet de meest zekere keuze om op de plaats van Appiah te gaan spelen, maar Bruno kan ook als tweede aanvaller spelen. Maar blijkbaar komt hij daar niet voor in aanmerking.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties