Siani gaat met voet vooruit door op Coucke: "Hij zei dat ik het niveau niet had, dat vergeet ik nooit"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 62 reacties

Siani trapt na op de clubleiding van KV Oostende

Siani gaat met voet vooruit door op Coucke: "Hij zei dat ik het niveau niet had, dat vergeet ik nooit"
Foto: © photonews

Sébastien Siani vertrok aan het einde van de transferperiode verrassend van KV Oostende naar Antwerp. De aanvoerder deed dat overigens niet met de beste verstandhouding. Hij reageert nu scherp over zijn behandeling door Coucke.

Siani werd immers een lucratieve transfer naar het Midden-Oosten ontzegd. "Ik kreeg een aanbieding kreeg die ik onmogelijk kon weigeren, maar de club wou per se nog twee miljoen aan mij verdienen en de deal is daardoor niet doorgegaan", opent Siani in Sport/Voetbalmagazine.

Als je naar een van die landen gaat, is het om minstens zeshonderdduizend netto te verdienen

"Iedereen weet: als je naar een van die landen gaat, is het om minstens zeshonderdduizend euro netto te verdienen. Hoe zou ik ooit neen kunnen zeggen tegen zo’n voorstel?" Nochtans werd hem bij Oostende opslag geboden. "En mij vijftig procent opslag geven op mijn salaris in Oostende is niet moeilijk. Over hoeveel spreken we dan, denk je? Over vierduizend euro bruto voor een contract dat wellicht het laatste van mijn carrière zou zijn geweest?"

Siani verdiende immers minder dan iedereen dacht. "Ik vroeg de voorzitter en de sportief manager waarom ze mij dat niet gunden: ‘Als ik voor jullie twee miljoen euro waard ben, waarom betalen jullie mij dan niet evenredig?’’

Het antwoord van Coucke sneed door merg en been. "Hij zei: ‘Omdat je niet het niveau hebt van de spelers die we meer betalen.’ Terwijl Luc Devroe net in de media had verklaard dat ik op mijn positie samen met Youri Tielemans en Leander Dendoncker tot de top drie van de Belgische competitie behoor."

Als ik voor jullie twee miljoen waard ben, waarom betalen jullie mij dan niet evenredig?

"Waarom behandelden ze mij dan niet op die manier? Er zijn oudere spelers dan ik gekomen die toch een groot loon kregen. Nadat ik vijf jaar het beste van mezelf had gegeven voor de club. Nadat ik met Kameroen ook de Afrika Cup had gewonnen en de Confederations Cup had gespeeld tegen teams als Duitsland, Portugal en Chili. Dat je mij dan zegt dat ik niet het niveau heb om bij KV Oostende bij de beste verdieners te horen, is vrij hevig om te vernemen. Dat vergeet ik nooit meer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties