Rode Duivels kunnen jackpot winnen bij winst EK

Clint Vens
| 1 reacties
Rode Duivels kunnen jackpot winnen bij winst EK

De Rode Duivels zijn uiterst ambitieus op het komende wereldkampioenschap, maar ook het EK in 2020 wordt een doel. Voor de eer van het vaderland natuurlijk, al heeft de UEFA de Belgen nog een mooie extra motivatie gegeven: een riante som prijzengeld.

Op het congres in het Slowaakse Bratislava heeft de UEFA bekendgemaakt hoeveel het prijzengeld zal bedragen voor het EK 2020, dat in twaalf landen zal worden gespeeld. In totaal bedraagt dit 371 miljoen euro, een nieuw record. Op het EK 2016  in Frankrijk mochten de landen nog 301 miljoen euro onder elkaar verdelen.

34 miljoen euro

De toekomstige Europees kampioen mag maar liefst 34 miljoen euro op zijn bankrekening bijschrijven. Elk van de 24 deelnemende teams krijgt bovendien een startpremie van 9,25 miljoen euro, dat is 1,25 miljoen meer in vergelijking met 2016. Voor België lijkt het EK één van de laatste tornooien waar ze kunnen (en misschien wel moeten) oogsten, een pak huidige internationals van de gouden generatie bereiken stilaan de pensioensgerechtigde leeftijd in het voetbal. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties