Yannick Aguemon (OHL) - 10 goals en 6 assists - legt de lat hoog: "Ik weet van mezelf dat ik meer in mijn mars heb"
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 2 reacties

Yannick Aguemon is goed voor 6 assists en 10 goals in eerste seizoen bij OH Leuven

Yannick Aguemon (OHL) - 10 goals en 6 assists - legt de lat hoog: "Ik weet van mezelf dat ik meer in mijn mars heb"
Foto: © SC

Yannick Aguemon was dit seizoen de schrik van elke verdediging in 1B. De OHL-aanvaller verzamelde naast zes assists ook zelf tien doelpunten en krijgt straks de kans om de lijn door te zetten in PO2.

"Ik ben blij dat ik een aantal keer belangrijk kon zijn voor de ploeg, maar ik had nog meer mijn steentje kunnen bijdragen", vertelt Aguemon op de clubwebsite. "Ik miste vijf wedstrijden door schorsing en blessures. Mijn statistieken hadden dus nog beter kunnen zijn. Ik weet van mezelf dat ik meer in mijn mars heb dan wat ik al liet zien op de Belgische velden."

Toch blijft het straf. "Maar goed, tien doelpunten en zes assists: het is niet slecht voor een vleugelspeler in zijn eerste seizoen bij een nieuwe club. Vergeet toch niet dat ploegen elkaar heel goed kennen in de Proximus League. De derde of vierde keer dat een verdediger tegen je speelt, weet die heus wel wat je sterke punten zijn. Moeilijk om die jongen dan nog te verrassen", vertelt hij.

Nu ook in play-off 2

Aguemon mag, niet voor de eerste keer, aantreden in PO2. "Vorig jaar speelde ik met Union in die PO2. Daar leerde ik dat er heus niet veel niveauverschil zit tussen de mindere goden uit eerste klasse en de topploegen uit de Proximus League. Ik ben er trouwens van overtuigd dat het niveau dit jaar fors is gestegen in 1B."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties