Cercle-icoon Frederik Boi geeft drie redenen waarom de Vereniging zaterdag promoveert: "Maar de stress van de fans mag niet verlammend werken"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 4 reacties
Cercle-icoon Frederik Boi geeft drie redenen waarom de Vereniging zaterdag promoveert: "Maar de stress van de fans mag niet verlammend werken"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cercle Brugge begint zaterdag met een 0-1-achterstand aan de return tegen Beerschot Wilrijk. Geen ideale uitgangspositie, maar icoon van de Vereniging Frederik Boi ziet enkele redenen waarom groen-zwart de promotie toch nog binnenhaalt.

Gigantische belangstelling

"De belangstelling voor de wedstrijd van zaterdag is gigantisch. Aanvankelijk hoopte men op 10.000 fans, maar die kaap is reeds gerond (Lees er HIER meer over). Verschillende supporters belden me al met de vraag of ik voor kaarten kon zorgen. Het leeft enorm in Brugge."

Perfecte grasmat

"Sinds kort ligt er op Jan Breydel opnieuw een perfecte grasmat. Die speelt in het voordeel van Cercle. Het verschil met het veld op het Kiel zal er zeker zijn."

Groepsgevoel

"Cercle beschikt over veel individuele kwaliteiten, maar ik hoor dat de groep goed aan elkaar hangt. Dat kan op zo'n belangrijk moment de doorslag geven. Doorheen het jaar kwamen weinig problemen naar buiten, ondanks dat een Cercle-boy als Stephen Buyl (naar Westerlo, red.) vertrok. Dat was in het verleden wel eens anders."

Conclusie

"Het geloof in de promotie is zeker nog aanwezig, al mag de gezonde stress van de fans niet voor een verlammend effect zorgen. Ik ben razend benieuwd naar zaterdag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties