Karelis heeft dolle ervaringen met bekerfinales: "Dat mag ook zo zijn op de Heizel, behalve die 15.000 agenten tussen de supportersclans"
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties

Nikos Karelis (Genk) heeft dolle ervaringen met bekerfinales

Karelis heeft dolle ervaringen met bekerfinales: "Dat mag ook zo zijn op de Heizel, behalve die 15.000 agenten tussen de supportersclans"
Foto: © photonews

Racing Genk heeft zijn goalgetter net op tijd terug voor de bekerfinale tegen Standard. Na een zware knieblessure en longembolie bonkt Nikos 'Hulk' Karelis met drie goals en twee assists in vijf wedstrijden weer met zijn volle kracht.

Met de bekerfinale van zaterdag is Karelis niet aan zijn proefstuk toe. “Ik speelde er onder Yannis Anastasiou met Panathinaikos al eentje en die wonnen we (4-1 tegen PAOK in 2014, red.)”, vertelt Karelis in Het Nieuwsblad. Vooral de omstandigheden bleven hem bij.

“Die sfeer dat kun je je niet inbeelden. Twintigduizend fans van Panathinaikos tegen evenveel van PAOK. Dat mag op de Heizel ook zo zijn. Al hoop ik dan wel dat er geen 15.000 agenten tussen de twee supportersclans moeten zitten (lacht). Dat was in Griekenland wel het geval.”

Toch was die fanatieke sfeer niet altijd plezant. “Als het niet zo goed ging, moest je echt wel oppassen”, verklaart Karelis. “De supporters jaagden me bijna naar een andere club. De beledigingen die ze toen riepen, kan ik ook niet zomaar herhalen."

Het heeft hem naar eigen zeggen wel mentaal sterker gemaakt. “Die ervaring helpt me nu wel. Als we nu naar Standard gaan, doet de sfeer me eigenlijk weinig”, aldus Karelis. We weten al wie een koel hoofd kan houden als het zaterdag tot penalty's zou komen...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Kwart Finales

Nieuwste reacties