KBVB neemt drastische maatregel dag voor bekerfinale met gevolgen voor Genk en Standard: "Bedankt voor begrip en flexibiliteit"

KBVB neemt drastische maatregel dag voor bekerfinale met gevolgen voor Genk en Standard: "Bedankt voor begrip en flexibiliteit"

Genk en Standard nemen het zaterdagavond om 20.45 uur tegen elkaar op in een bekerfinale om duimen en vingers af te likken. Het zou wel eens bijzonder spannend kunnen gaan worden. De KBVB heeft de dag voor de match alvast een beslissing genomen.

Er wordt slecht weer voorspeld dit weekend in België, met sneeuw en vriestemperaturen tot min vijf graden Celsius. En dus wil de KBVB het veld nu al beschermen.

Dat heeft zijn gevolgen: Genk en Standard zullen trainen in de Luminus Arena en op de Académie Dreyfus en dus niet in het Koning Boudewijnstadion.

Flexibiliteit

"We zijn noodgedwongen om deze wijzigingen door te voeren wegens de meteorologische voorspellingen van het KMI. Door deze voorspellingen zijn we genoodzaakt het terrein van het Koning Boudewijnstadion te bedekken en dit vanaf deze vrijdagmiddag", klinkt het.

"We hebben deze beslissing genomen omdat het de bedoeling is van de KBVB en de Pro League om de finale van de Croky Cup in de best mogelijke omstandigheden te laten doorgaan. Deze beslissing heeft tot gevolg dat de twee finalisten niet kunnen trainen in het Koning Boudewijnstadion vandaag. We wensen KRC Genk en R. Standard de Liège te bedanken voor hun begrip en hun flexibiliteit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties