Opmerkelijk: na 9 jaar loondienst, 10 uitleenbeurten (ook in België) en geen enkele officiële wedstrijd vertrekt doelman bij Chelsea

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 6 reacties
Opmerkelijk: na 9 jaar loondienst, 10 uitleenbeurten (ook in België) en geen enkele officiële wedstrijd vertrekt doelman bij Chelsea

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Stel je voor dat je 9 jaar bij dezelfde club zit en geen enkele officiële wedstrijd speelt, zelfs niet ééntje. Het overkwam Chelsea-doelman Matej Delac, in België nog bekend van een uitleenbeurt aan Moeskroen. Maar deze zomer trekt hij de deur eindelijk achter zich toe.

Na het vertrek van John Terry was Matej Delac de trouwste speler in loondienst van Chelsea met zijn 9 seizoenen. Ware het niet dat hij letterlijk nooit in actie kwam, enkel voor een oefenwedstrijd tegen Ljublijana in 2014 mocht hij een keertje opdraven. 

"Ik heb geen enkele spijt van mijn keuze. Ik heb zoveel meegemaakt, ervaring opgedaan, mensen leren kennen", zei hij onlangs in de Engelse media over zijn periode bij The Blues. "Het probleem was niet mijn kwaliteit, kijk maar naar de meerdere contractverlengingen, maar mijn werkvergunning. Sommige dingen kun je nu eenmaal niet plannen."

Goodbye, Chelsea

Maar het contract van de 25-jarige doelman loopt deze zomer af en hij heeft al een nieuwe club gevonden - zowaar definitief. Voortaan komt Delac uit voor het Deense AC Horsens. Hij ondertekende er woensdag een contract tot medio 2020.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties