Lierse leeft opnieuw: "We zijn niet zomaar een geslagen ploeg die zomaar door play-off 2 gaat wandelen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Leuven
| 2 reacties
Lierse leeft opnieuw: "We zijn niet zomaar een geslagen ploeg die zomaar door play-off 2 gaat wandelen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was een hectische week op het Lisp, met de staking van de spelers omdat ze al een tijd niet meer uitbetaald worden. Maar kijk, de Pallieters sloten de week glansrijk af met een 1-2 zege op het veld van OHL.

Yoni Buyens (archieffoto) was een tevreden man. "Ik denk dat we vandaag als groep hebben laten zien dat die financiële problemen los van het sportieve staan", aldus de centrale middenvelder. "We willen er als groep echt voor gaan. In de eerste plaats voor onszelf, maar ook voor iedereen die Lierse een warm hart toedraagt. We zijn het aan onze fans verplicht om goed te presteren."

'Knop omgedraaid'

De financiële problemen spelen natuurlijk mee in de hoofden van de spelers. "Ik denk dat de meeste spelers zich daarover hebben gezet. Op een gegeven moment moet je de knop omdraaien. Het is belangrijk dat wij kunnen spelen om goede prestaties neer te zetten voor eender wat er in de toekomst gebeurt."

"De andere ploegen zullen ons misschien nog iets meer au sérieux nemen"

Een deugddoende zege voor de Pallieters, zeker na de 0-3 nederlaag tegen Moeskroen. "Het doet deugd, want je wil die play-offs niet zonder punten starten en onderaan bengelen. Dan ben je klaar voor de slachtbank. De andere ploegen zullen ons misschien nog iets meer au sérieux nemen. We zijn niet zomaar een geslagen ploeg die zomaar door play-off 2 gaat wandelen."

Lierse kon aan den Dreef op een 12e - of zeg maar 13e - man rekenen. "Geweldig. Zij weten ook hoe moeilijk het is. Eigenlijk doen zij hetzelfde wat wij doen: er 100% voor gaan en proberen om plezier te maken. Niemand zou er baat bij hebben om iets anders te doen. Vandaag was het van fans en spelers een prestatie om fier op te zijn", besluit Buyens. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties