Belgische Futsal-bondscoach wil blijven groeien: "Spelers nemen vakantie uit enthousiasme, maar zeker niet voor het geld"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Belgische Futsal-bondscoach wil blijven groeien: "Spelers nemen vakantie uit enthousiasme, maar zeker niet voor het geld"
Foto: © photonews

België is één van de acht deelnemende ploegen op het Europees kampioenschap Futsal in het Spaanse Lloret de Mar. Maar aan de professionalisering van het Belgische zaalvoetbal is nog werk, weet bondscoach Rony Penninckx.

Heel wat spelers moeten bijvoorbeeld een week vakantie nemen om erbij te zijn op het EK. Qua professionalisering is er dus nog werk. "Het probleem is dat we met twee bonden zitten", vertelt de bondscoach bij Voetbalkrant.com. "De ene werkt professioneler omdat dat opgelegd wordt door de FIFA. Bij ons is dat moeilijker."

Professionalisering

"We proberen vanuit een amateuristische stijl professioneler te werken. We zijn al gegroeid. Maar we moeten onze media warm maken voor deze sport. En zo kunnen we meer en meer naar professionalisering toegroeien. Maar er zijn veel factoren die meespelen. Heel wat spelers moeten een week vakantie nemen. Dat doen ze uit enthousiasme, maar zeker niet voor het geld."

Ook de bondscoach is niet full time in dienst. Penninckx geeft ook les aan het Heilig Hartinstituut in Heverlee (Leuven). "Ik heb zelf een parttime job bij de bond en ben leraar in het dagelijkse leven. Helaas, want we zouden nog verder kunnen geraken. In de andere bond proberen ze dat, maar is dat ook heel erg moeiiljk", weet Penninckx. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties