Geen paniek! Vijf redenen waarom Club Brugge zich écht geen zorgen moet maken over vijftiende landstitel

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 75 reacties
Geen paniek! Vijf redenen waarom Club Brugge zich écht geen zorgen moet maken over vijftiende landstitel
Foto: © photonews

Van negen punten naar zes punten en zondag moet Club Brugge naar Anderlecht. Sommige fans van blauw-zwart zullen al klamme handjes krijgen, maar eigenlijk is dat nergens voor nodig. Wij lijsten vijf goeie redenen op waarom de ploeg van Ivan Leko straks gewoon de vijftiende landstitel op zak steekt.

1) Bijna iedereen is fit, comeback Poulain wenkt

Ivan Leko heeft bijna geen blessurezorgen meer, toch geen onbelangrijk gegeven in volle eindsprint. Benoît Poulain traint eindelijk weer voluit met de groep mee en dat betekent dat enkel Saulo Decarli nog ontbreekt. Anthony Limbombe miste AA Gent door een voetblessure, maar haalt wel de kraker in en tegen Anderlecht. Doe daar nog eens de comeback van spits Jelle Vossen bij en Club heeft keuze zat. 

2) Club hervond zijn defensieve stabiliteit

Kaas met gaatjes was de verdediging van blauw-zwart na Nieuwjaar, maar zie: sinds enkele weken staat de burcht weer solide. Het trio Mitrovic-Mechele-Denswil staat er en straks komt met Poulain ook nog eens de in principe beste en meest ervaren verdediger van Club terug. Met de terugkeer van Nakamba in de ploeg beschikt de leider bovendien ook nog eens over een robuuste stofzuiger op het middenveld. 

3) Het voetbal is nog altijd op kampioenenniveau 

Het puntengewin sinds de winterbreak is niet meer zo indrukwekkend als voor de jaarwisseling, maar het spelniveau van Club Brugge is wel nog altijd dik in orde. Tegen Beveren, Charleroi en Genk verdiende blauw-zwart meer dan een punt en ook afgelopen weekend tegen AA Gent hoefden de West-Vlamingen niet te verliezen. Wie goed blijft spelen, wordt daar vroeg of laat toch voor beloond. 

4) Club blijft kansen afdwingen

Efficiëntie, daar wringt tegenwoordig het schoentje. Erg bizar toch als je weet dat geen enkele ploeg in de reguliere competitie meer goals scoorde dan Club. 68 stuks om precies te zijn, dat zijn er nota bene 19 (!) meer dan Anderlecht. Als Diaby, Wesley, Dennis en nu ook Vossen - die opnieuw fit is - erin slagen om de kansen die nog altijd afgedwongen worden af te werken dan ligt de titel voor het grijpen. 

5) De grote uitdagers moeten nog naar Brugge

Bij Club zullen ze een nederlaag in Brussel ergens wel incalculeren, maar zelfs in dat geval ziet het er nog altijd goed uit. Het moeilijkste luik van PO1 is dan achter de rug en in de resterende zeven matchen mag Jan Breydel nog vier keer kolken. Grote uitdagers Anderlecht en AA Gent moeten straks nog naar Brugge afzakken en gezien de thuisreputatie van de nummer één moeten ze niet te veel hoop koesteren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties