OHL is fouten arbitrage beu en dient klacht in

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 16 reacties
OHL is fouten arbitrage beu en dient klacht in

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Kortrijk kreeg van scheidsrechter Bram Van Driessche twee strafschoppen en klopte zo Oud-Heverlee Leuven. De Leuvenaars waren woest over die beslissingen en gaan nu een stap verder.

Coach Nigel Pearson was na de wedstrijd duidelijk in zijn reactie: "We werden genekt door de lachwekkende beslissingen van de scheidsrechter. Jammer, want we hadden gehoopt op een faire wedstrijd."

Ook verdediger Kenneth Schuermans was zich bij de eerste strafschop alvast van niets verkeerds bewust: "De Smet liep tegen mijn schouder en ging gaan liggen. Het is belachelijk en de scheids gaf zelfs toe dat het licht was, maar hij hielp zo wel de match om zeep."

Klacht

De club is ondertussen verder gegaan en dient klacht in. Dat laat het weten middels een persbericht: "Omdat de scheidsrechterlijke beslissingen van Bram Van Driessche in de wedstrijd tegen KV Kortrijk zo flagrant in ons nadeel waren, besliste OH Leuven om klacht in te dienen bij scheidsrechtersbaas Johan Verbist. Hiermee willen we als club een krachtig signaal geven dat we play-off 2 serieus nemen en dat wij onze kansen op een eerlijke manier willen verdedigen."

OH Leuven neemt play-off 2 ernstig en mag dat dan ook verwachten van de scheidsrechters

"Een aantal beslissingen van scheidsrechter Bram Van Driessche hebben voor heel veel frustratie en onbegrip gezorgd. We willen als club een eerlijke kans krijgen in play-off 2 en dit was dinsdagavond overduidelijk niet het geval. Na de twee strafschoppen en de onterechte rode kaart in de wedstrijd tegen Zulte Waregem, werden opnieuw twee denkbeeldige penalty's toegekend. Deze beslissingen bleken bepalend te zijn voor het resultaat. Op die manier kunnen onze spelers hun kansen in play-off 2 niet ten volle benutten. Gelukkig hebben we nog drie thuiswedstrijden voor de boeg waarin we zullen trachten zo veel mogelijk punten te vergaren."

OH Leuven neemt play-off 2 heel ernstig en mag dit dan ook verwachten van de scheidsrechters die voor deze wedstrijden worden aangesteld. We hopen op deze manier een krachtig signaal te geven en verwachten een duidelijk statement van Johan Verbist.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties