Youth League bepalend in ontwikkeling talenten: "Het contract dat ze nu tekenden is erkenning van hun talent, maar voor het tweede..."

Youth League bepalend in ontwikkeling talenten: "Het contract dat ze nu tekenden is erkenning van hun talent, maar voor het tweede..."
Foto: © photonews

Anderlecht heeft nog twee kansen om bij de U17 kampioen te spelen. Daarvoor gaan de wedstrijden tegen Charleroi en Gent wel verplaatst moeten worden, want acht van de beste spelers zitten momenteel op het EK.

De kampioen bij de U17 speelt Youth League en dat is een belangrijke factor voor het talent bij Anderlecht. "Ik hoop dat we tot een vergelijk kunnen komen om die matchen uit te stellen", aldus Jean Kindermans. "Het moet toch op een eerlijke manier gespeeld worden? We hopen dat we die jongens erbij kunnen hebben."

Want de Youth League is belangrijk in hun ontwikkeling. "We zien een groot aantal factoren om te bepalen dat die jongens doorgroeien. Maar één komt altijd terug: grote toernooien spelen. Het geeft die jongens de kans om te proeven van het A-veld, van grote supportersaantallen, om de kloof met de A-ploeg te verkleinen.

Ontwikkeling

Heeft Kindermans al zicht op welke spelers gaan doorstoten? "Ik heb daar mijn idee over. Maar puur talent is niet genoeg. Het eerste contract dat ze nu tekenden is een erkenning van hun talent."

"Het tweede, een paar deuren verder als de mijne, is als ze genoeg progressie gemaakt hebben. Sommigen, zoals Tielemans en Lukaku, doen dat iets sneller. Anderen, zoals Dendoncker, trager. Als ik hoor dat Luc (Devroe) zegt dat er sommigen al mee zouden kunnen volgend jaar op winterstage vind ik dat wel heel snel. Maar het kan altijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties