Vanhaezebrouck feliciteert VAR, Leko neemt hem op de korrel: "Ik spreek niet over refs, mijn collega wel en dit is het resultaat"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Brugge
| 77 reacties
Vanhaezebrouck feliciteert VAR, Leko neemt hem op de korrel: "Ik spreek niet over refs, mijn collega wel en dit is het resultaat"
Foto: © photonews

"Gelukkig was de VAR er!" Met dat ene zinnetje wekte Hein Vanhaezebrouck nog meer wrevel op bij Club Brugge. Anderlecht werd deze keer zeker niet benadeeld door de videoref. Vanhaezebrouck vond echter alle fases correct beoordeeld. Behalve één, die hij niet gezien had.

Vanhaezebrouck had de beelden van de meeste fases wel al gezien. "Bij Teo is het onduidelijk of hij buitenspel staat. Bij de Waalse tv zeggen ze van niet, op de Vlaamse van wel. Die bal die Sels pakt is trouwens ook niet volledig over de lijn", aldus Vanhaezebrouck.

De penaltyfases waarbij Anderlecht twee keer 'gered' werd door de VAR vond hij wel absoluut terecht. "Ze hebben het oordeel van de scheidsrechter bevestigd of gecorrigeerd. Twee keer terecht. Die eerste was duidelijk geen strafschop, die tweede beoordeelde hij direct juist, er was geen contact."

Chapeau!

Maar dan was er nog de fase waarin Hans Vanaken een penalty had kunnen krijgen. "Die beelden heb ik nog niet gezien. Die zal ik nog bekijken en als het penalty is, zal ik dat ook kunnen toegeven."

Ivan Leko vond het wel allemaal wat te gortig. "Ik praat voor een match niet over een scheidsrechter. Hein Vanhaezebrouck is duidelijk al een tijdje de beste coach van België. Hij deed het wel en dit is het resultaat. Chapeau!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties