Scheidsrechtersbaas Johan Verbist breekt de stilte over VAR-controverse in Club-Anderlecht

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 98 reacties
Scheidsrechtersbaas Johan Verbist breekt de stilte over VAR-controverse in Club-Anderlecht
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De beelden van Club Brugge-Anderlecht zijn doorgestuurd naar de IFAB en dat betekent dat scheidsrechtersbaas eindelijk kan reageren op de VAR in de topper. Zoals beloofd heeft hij dat ook gedaan.

Na de match duidde Vincent Mannaert hem nog aan als de verantwoordelijke. "Ik had die kritiek nog niet gehoord, maar in mijn ogen werkt de VAR wel", stelt Verbist in Het Nieuwsblad. "Er zal nooit een moment komen dat alle beslissingen honderd procent correct zullen zijn. In het beste geval zal je die honderd ­procent slechts kunnen benaderen." 

Het staat buiten kijf dat er fouten gemaakt zijn tijdens die match

Johan Verbist

VAR of FAN?

Daarnaast was er achteraf veel te doen over de neutraliteit van de scheidsrechters. Op sociale media ging de voorbije dagen het nieuws rond dat twee VAR-assistenten Anderlecht-supporter waren. 

"Ik moet dat nagaan, maar als blijkt dat het klopt, moet er over maatregelen nagedacht worden", zegt Verbist. "In het algemeen lijkt het mij logisch dat scheidsrechters die fan zouden zijn van een club geen wedstrijden van die club mee leiden. Nu, ik betwijfel of er refs zijn die echt fan zijn. Ik ken er alvast geen. Ik ga uit van neutraliteit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties