Mertens wil terugslaan na Wales-debacle: "Thuiskomen toen... dat deed echt pijn"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Tubeke
| 4 reacties
Mertens wil terugslaan na Wales-debacle: "Thuiskomen toen... dat deed echt pijn"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

De Rode Duivels willen het op het komende WK écht tonen tot wat ze in staat zijn. Bij die motivatie speelt uiteraard ook de exits op de vorige tornooien een rol, tegen Argentinië en vooral Wales.

"Ik heb er heel veel zin in", aldus Mertens na de training van dinsdag. "Wat ik meeneem naar dit WK? Dat is een goeie vraag.. mijn voetbalschoenen? Neen, zoiets moet uiteraard groeien in het tornooi, maar ik denk dat de wil om te winnen nog meer aanwezig zal zijn."

"De honger zal er zeker zijn. Thuiskomen na Wales, dat was echt een grote teleurstelling, niet alleen voor het land, maar ook voor ons. Die hardheid, die pijn gaat ons nog meer energie geven dan anders. Als je op zo'n tornooi zit, gaat het zo snel dat je niet bezig bent dat het de laatste wedstrijd kan zijn."

Argentinië was niet beter dan ons, maar wij zaten wel thuis

"Elke match -behalve die eerste drie- kan het snel gedaan zijn. Het is kort, hé. Ik denk dat ik vooral ook dat besef ga meenemen. In Brazilië was de groep vooral blij om erbij te zijn. Na de Verenigde Staten was alles goed, maar sorry, Argentinië was niet beter dan wij."

"Ze stonden misschien verdedigend iets beter en wij kregen snel die goal tegen. Daarna waren wij niet minder, maar we waren wel thuis. Akkoord, Argentinië is een groter land dan Wales, maar het deed evenveel pijn. Al was thuiskomen na Wales écht vreselijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties