Leuke anekdote bevestigt eeuwige liefde tussen Brugge en Izquierdo: "Zegt alles over de band die hij nog altijd heeft met Club"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 7 reacties
Leuke anekdote bevestigt eeuwige liefde tussen Brugge en Izquierdo: "Zegt alles over de band die hij nog altijd heeft met Club"
Foto: © SC

Bij Club Brugge is het legertje Spaanstalige spelers zo goed als verdwenen, maar geliefd zijn ze ondanks hun vertrek nog altijd. En die liefde is bovendien wederzijds. Dat kan Dévy Rigaux, de teammanager van blauw-zwart, als geen ander bevestigen.

Gezien zijn talenknobbel is en was Rigaux in Brugge de man die zich ontfermde over de Spaanse/Zuid-Amerikaanse connectie. Hij had dan ook een bijzondere band met spelers als Victor Vazquez, Oscar Duarte, Claudemir, Felipe Gedoz en José Izquierdo.

"Toen Izquierdo tegen West Ham een fantastisch doelpunt had gescoord, stuurde ik hem een sms'je met de vraag of hij tegen Charleroi de aftrap wilde geven. Hij heeft toen zelf zijn vliegtuigtickets geregeld en betaald, is met de auto van Brighton naar Londen gereden en naar België gevlogen. Dat zegt alles over de relatie die hij nog altijd heeft met Club."

Meest spectaculaire

En Joske, dat was natuurlijk een specialleke: "Van alle jongens die hier gepasseerd zijn, was hij de meest spectaculaire. Hij heeft zich de voorbije maanden steeds beter aangepast aan de Premier League, maar hij zal zijn best moeten doen om Carlos Bacca te evenaren."

Nog zo'n Colombiaan die in Jan Breydel hoge ogen gooide: "Ook die heeft diep gezeten in het begin. De eerste maanden vroeg iedereen zich of dat wel een spits van Club Brugge zou worden, maar hij was enorm overtuigd van zichzelf. Ik herinner mij een match in Kopenhagen toen ik moest zeggen dat hij niet in de selectie zat. Hij begon te wenen", aldus Rigaux in Sport/Voetbalmagazine

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties