De status van de defensie: twijfels over Kompany, maar hoop voor andere sterkhouder

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Brussel
| 9 reacties
De status van de defensie: twijfels over Kompany, maar hoop voor andere sterkhouder
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De defensie van de Rode Duivels is na de interland tegen Portugal een stukje onzekerder geworden. Vincent Kompany moest immers geblesseerd naar de kant, waardoor er na Vermaelen ook naast zijn naam een groot vraagteken prijkt.

Roberto Martinez besefte het, hij heeft vier centrale verdedigers van een hoog niveau, en twee daarvan liggen alvast half in de lappenmand. Toby Alderweireld en Jan Vertonghen zijn blessurevrij, Vermaelen en sinds gisteren Kompany zijn de zorgenkindjes.

"Dat twee van onze beste verdedigers kunnen uitvallen, daar moeten we op voorbereid zijn, maar die vier (Alderweireld, Vertonghen, Kompany en Vermaelen) zijn inderdaad van een ander niveau, zeker qua ervaring."

Positief nieuws voor Vermaelen

De update over Vincent Kompany kan u hier nog eens nalezen, maar Martinez had ook positief nieuws. "De situatie van Vermaelen evolueert snel. Hij heeft vandaag een mooi programma kunnen afwerken op het veld. Wat er ook gebeurt met de defensie, we moeten flexibel zijn en het mag onze ambitie zeker niet veranderen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties