Reactie Ijsland bedwingt Argentinië, Ari Skulason (Lokeren) maakt historische match mee als invaller: "Ons blok stond té laag"

Yannick Lambrecht Manuel Gonzalez
Yannick Lambrecht, Manuel Gonzalez en Hernan Losada vanuit Moskou
| 2 reacties
Ijsland bedwingt Argentinië, Ari Skulason (Lokeren) maakt historische match mee als invaller: "Ons blok stond té laag"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lokeren-verdediger Ari Skulason maakte zaterdag een bijzondere primeur mee: hij viel in tijdens de allereerste match van IJsland op een WK ooit. De mannen van het eiland pakten zelfs een punt tegen het grote Argentinië (1-1).

"Het was een sterke prestatie om ons toernooi te beginnen en al zeker tegen Argentinië", opent de kleinste man van de ploeg in het Spartak Stadium in Moskou.

In de tweede helft mocht hij invallen als centrale middenvelder (bij Lokeren nochtans altijd een linksback). "De coach zei me dat ik een hardwerkende speler ben en gaf nog 'do your job' mee voor ik inviel. Het minste dat ik kon doen was constant lopen. Ze hadden op het einde veel balbezit, maar uiteindelijk hebben we weinig kansen weggegeven."

Een straf punt, maar het was zeker niet zo dat de IJslanders aan het afwachten waren tot het laatste fluitsignaal. "Neen, zoveel kansen hebben ze niet gecreëerd. Iedereen kent onze manier van spelen en ons sterk defensief blok, maar soms speelden we wel te laag", vond Skulason. "Enkel Messi hebben we dubbel gedekt."

Bij de 'viking clap' beseften de IJslanders dat er ondanks die aartsmoeilijke groep iets mogelijk is. "Wij hebben een doel: we willen doorgaan, zo ver mogelijk geraken en zo lang mogelijk in Rusland blijven." Skulason en co. spelen opeenvolgend nog tegen Nigeria en Kroatië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties