Interview We spraken met 'Adzinho', de nieuwkomer van Anderlecht met serieuze ambities

Hermès Van Damme vanuit Mierlo
| 5 reacties
We spraken met 'Adzinho', de nieuwkomer van Anderlecht met serieuze ambities

We trokken deze week naar de stage van RSC Anderlecht in Mierlo (Nederland) en spraken daar onder andere met 'Adzinho', de nieuwkomer van Anderlecht met serieuze ambities en een ster in Servië.

We spraken met Luka Adzic, met de nodige hulp van Ivan Obradovic, die als tolk optrad voor de jongeling. "Hij speelt een beetje de rol van mijn grote broer", aldus Adzic. "Hij helpt me hier integreren in deze nieuwe omgeving. Dat ze me Adzinho noemen in Servië? Haha, dat klopt ... Het heeft te maken met mijn Braziliaanse manier van spelen."

Vanwaar de keuze voor Anderlecht, Luka?

"Het is een topclub in Europa en ze geven veen gewicht aan de jeugd. Daarom koos ik voor dit project. Anderlecht is perfect voor het vervolg van mijn carrière. Ik wil stap per stap progessie boeken en zo verder raken in mijn carrière."

Wat is je beste positie? 

"Ik ben een linkerflankspeler, maar ik kan ook als valse negen overweg. Ik kom hier toe in een systeem dat ik nog niet kan, dus we gaan zien hoe dat gaat voorvallen. Ik hou ervan om een tegen een te spelen, maar ik heb nog niet gesproken met de coach om te weten waar ik nog beter moet in worden."

Ben je een ster in eigen land?

"In eigen land ben ik zeer populair, zeker nu we kampioen werden. Het is een topclub in Servië, dus er is altijd druk. Hier zal het sowieso anders zijn, maar ik wil steeds beter worden en hard werken."

Wie is jouw idool?

"Neymar. Ik hou van zijn manier van voetballen, hoe hij spelers met een dribbel kan uitschakelen."

Waar zou je later ooit naartoe willen?

"Ik droom van Real Madrid, maar ik denk dat ik er ooit wel kan raken. Als men niet gelooft in de dromen, dan moet je geen voetballer worden ..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties