Geviseerde Mesut Özil reageert voor het eerst na pijnlijke uitschakeling op WK

Geviseerde Mesut Özil reageert voor het eerst na pijnlijke uitschakeling op WK
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor wereldkampioen Duitsland zat het WK er al vroegtijdig op na de groepsfase. Mesut Özil was één van de meest geviseerde spelers door de Duitse pers en fans, want overtuigen deed hij allesbehalve.

Wie gedacht had dat Duitsland laatste zou worden in een groep met Zweden, Mexico en Zuid-Korea, werd enkele weken geleden voor gek verklaard. Maar kijk: het gebeurde toch. Na die pijnlijke uitschakeling lag bondscoach Joachim Löw net als heel wat spelers zwaar onder vuur. 

Wie extra geviseerd werd, was Arsenal-spelmaker Mesut Özil. Hij presteerde flauw voor de Mannschaft, maar reageerde na enkele dagen stilte nu toch. 

'Erg veel pijn'

"Het WK na de groepsfase moeten verlaten, doet heel erg veel pijn", aldus de Duitser met Turkse roots. "We waren gewoon niet goed genoeg. Ik zal tijd nodig hebben om me hierover te zetten."

Özil lag net als Gündogan extra zwaar onder vuur omdat hij voor het WK in Londen een bezoekje bracht aan de gecontesteerde Turkse president Erdogan. Bovendien kreeg het duo te maken met racistische opmerkingen. Özil voegde er dan ook nog aan toe: 'say no to racism'. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties